Egy újabb segítőtárs a cég életében

Nem egy ismeretlen dolog az, hogy valaki úgy vág bele egy vállalkozás kialakításába, hogy azt gondolja pontosan tudja mit, hogy kell tennie, és pontos tervekkel rendelkezik, azonban menet közben ráébred, hogy közel sem volt mindenre felkészülve. Olyan problémák és olyan neghézségek állják útját, amit nem gondolt volna, és persze ilyenkor hihetetlen nagy támasz tud lenni a környezet, aki nem engedi, hogy az ember feladja a terveit, és akikből energiát és erőt lehet meríteni a továbbiakhoz. De ez sajnos nem elegendő. Én amikor a vállalkozásunkat alapítottuk egyáltalán nem értettem a mezőgazdasági feladatokhoz, csak azt tudtam, hogy ezen a téren van szükség jó minőségű termékekre, amik vegyszer és permetszer mentesek és így az alap egészséges követelményeket teljesítik. Nem értek ugyanis azzal egyet, hogy az legyen a kuriózum és a drágább, sokkal drágább, ami egészséges. Azt gondolom ennek kellene az alapnak lennie. Így vágtam bele a férjemmel a cég megalapításába. Gondoltuk, hogy sok nehézség lesz ebből kifolyólag is, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen mértékű problémákkal fogjuk szembe találni magunkat, mint amik az elmúlt években nehezítették az életünket. Amikor aztán ráébredtünk, hogy egyetlen egy dolog hiányzik a cégünk életéből, a külső szakmai támogatók köre, már tudtuk, hogy sínen van a cég jövője, hiszen rátaláltunk arra a hiányosságra, aminek feloldása minden nehézségünket meg fogja tudni oldani.

Kifejezetten nagy problémát okozott, hogy folyamatosan gépet, berendezést és szakembert kell bérelni ahhoz, hogy az ember elő tudja készíteni a földterületet a tavaszi munkák megkezdéséhez, vagy éppen meg tudja oldani a szüret feladatait, a fűnyírás és az egyéb dolgok ellátásáról nem beszélve. Rengeteg energiát elvitt és hihetetlen sok időt felemésztett az időpont egyeztetések sora és persze a folyamatos kapcsolattartás is, amelyeket igyekeztünk már kivonni a céges működésből. Ehhez viszont egy gép és eszköz parkra volt szükségünk, amihez a források nagy részét össze is tudtuk rakni, a másik feléhez pedig pályázati források álltak rendelkezésre.

Egy tökéletes ajánlás útján rátaláltunk az umwelt csapatára, és az ő segítségükkel, ma már mi is egy saját kistraktor és egy gréder segítségével tudjuk megoldani a földmunkákat, azon túl, hogy kifejezetten sok energiát és forrást meg tudunk takarítani azért is kiemelkedő fontosságú, mert sokkal gyorsabb és egyszerűbb a munka szervezése és a föld megmunkálásának elvégzése, nem beszélve annak minőségéről. Rettenetesen nagy öröm számunkra, hogy már ilyen saját gépparkkal rendelkezünk, és igyekszünk mindenkinek aki még nem rendelkezik ilyen eszközökkel kiemelkedő minőségű segítséget nyújtani, ahogyan nekünk is szükségünk lett volna rá az elmúlt négy év során. A mezőgazdasági világában bizony sokkal nagyobb összefogásra lenne szükség, és bár sokan bírálnak minket, mi mindent igyekszünk megtenni annak érdekében, hogy ez kialakulhasson.